Egen häst på lägret

Viktiga saker att tänka på

Vaccination

Hästen ska vara grundvaccinerad (fått andra sprutan av hästinfluensa) för stelkramp och hästinfluensa. Ta med hästpass och vaccinationsintyg.

Karantän

Vi önskar att er häst inte träffar nya hästar som ex. på tävling de senaste 10 dagarna innan ankomst till oss, för att undvika att sjukdomar sprids.

Information & rekommendationer

Hästens boende

Hästen kommer att få tillgång till box och enskild hage, nära andra hästkompisar. Om den vill sova inne på natten finns nattkompisar!

Foder

Hösilage och spån finns att köpa på plats. Om hästen behöver övriga kraftfoder tar man med. Hästen kommer att fodras tre gånger om dagen.
Ofta behöver vi öka foderstaten för att hästen förbrukar mer energi, så ta med lite extra. Strö och hö loggas på kiosklistan och betalas vid lägret slut.

Utrustning

Utrustning som sadel och träns förvaras i enskild sadelkammare. Om mycket kringutrustning som täcken, schabrak tas med, medtag gärna en låda /tävlingsskåp att förvara sakerna i. Om man önskar lämna sin transport under vistelsen är kan man använda den som förråd.

Träning

Hästarna bör tränas och ridas inför ridlägret då vi rider 2 pass om dagen.

Skoning

Vi rekommenderar att hästen är skodd runt om efter erfarenhet – att det  inte är tillräckligt med framskoning i våran steniga natur. Hästen bör vara skodd inom de närmsta 4 veckorna innan ankomst  för att minska risken för tappskor.